About

.

Σπιτικό φαγητό ή έτοιμο; Ποιο είναι καλύτερο;

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Εμμανουέλα Σ.
Γράφτηκε στα πλαίσια εργασίας στο μάθημα της Γλώσσας.
Το σπιτικό φαγητό είναι καλύτερο από το έτοιμο για πολλούς λόγους. Πρώτα απ' όλα γιατί παρασκευάζεται με φρέσκα, αγνά υλικά που φτιάχνουμε και επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι. Επίσης παρασκευάζεται και διατηρείται σε σωστές συνθήκες υγιεινής. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά φτωχό σε λιπαρά. Δεν έχει συντηρητικά, είναι ποιοτικό και υγιεινό. Είναι με βάση τη μεσογειακή διατροφή. Τέλος είναι πιο οικονομικό. Το κακό είναι ότι η παρασκευή του θέλει χρόνο. 
Το έτοιμο φαγητό δεν είναι τόσο καλό γιατί παρασκευάζεται με υλικά αμφίβολης προέλευσης και ποιότητας. Δεν ξέρουμε αν είναι καθαρό, είναι φτωχό σε θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσιο σε λιπαρά, έχει πολλά συντηρητικά. Είναι τυποποιημένο και ανθυγιεινό, βλαβερό για την υγεία. Συμβάλλει σημαντικά στην παχυσαρκία, κοστίζει περισσότερο. Το μόνο καλό είναι ότι όταν το θελήσουμε το έχουμε γρήγορα και εύκολα. 
Τα πλεονεκτήματα του σπιτικού φαγητού είναι περισσότερα, ενώ το έτοιμο φαγητό έχει πιο πολλά μειονεκτήματα. Άρα το σπιτικό φαγητό είναι καλύτερο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου